LOADING

Editorial Bit: Horse Event

dinsdag, september 15th, 2015

lonneke-Large-870x1024-e1415123606159Bit 228 ligt vanaf vrijdag 21 augustus in de winkel. Benieuwd naar de inhoud? Lees alvast de editorial van bladcoördinator & fotograaf Lonneke Ruesink.

Sinds ik bij Bit werk, is Horse Event vaste prik in september. Drie dagen lang gezelligheid op het terrein met bezoekers, collega’s en deskundigen. Al in het voorjaar smeden we de eerste plannen, samen met de Horse Event-organisatie, maar ook met ons eigen team. Welke artikelen komen in het Horse Event-nummer en wat gaan we doen in de Bit-stand? Waar we jaren geleden een standje met enkel Bit en boeken hadden, is er nu veel meer te beleven. Meet & Greets, een loungedeel, fotoacties en twee stoere Bit-pony’s die over het terrein crossen met paarse ballonnen.

Bovendien hebben we Mister Bit. En ja, we hebben eerlijk geloot wie drie dagen in het paardenpak mag rondlopen! Waar ik wel aan moet denken, als ik mijn auto heb volgeladen voor drie dagen Horse Event, is om niet op de automatische piloot richting Deurne te rijden. Afslag Ermelo is het dit jaar. Zelf ben ik wel nieuwsgierig naar de show van Audrey Hasta Luego. Wat zij doet (dat lees je trouwens op pagina 10), daar droomt stiekem toch elk paardenmeisje van! Als ik filmpjes en foto’s van Audrey zie, denk ik gelijk aan de film The Black Stallion. Zonder zadel, in alle vrijheid in volle galop over het strand, een zijn met je paard. Dat doet Audrey ook, alleen met een prachtige, witte hengst. In het interview vertelt de Française dat ze haar paarden niet traint als ze haar dag niet heeft of erg gespannen is. De dieren voelen haar gemoedstoestand aan. Je paard spiegelt en voelt jouw emoties. Daar gaat deze keer trouwens ook de Bit-cursus Een Betere Band (op pagina 18) over. Je krijgt handige tips, zoals wat te doen bij rotdagen, boosheid of spanning.

Als ik na een drukke werkdag klaar ben, spring ik vaak vlug in de auto. Al rijdend een hapje eten en door naar stal. Rijbroek en rijlaarzen aan, paard poetsen en hop erop. Vaak komt er tijdens het poetsen pas een beetje rust in mijn lijf. Eenmaal in het zadel stap ik met een lange teugel de rijbaan in en begin gezellig te kletsen met de eigenaar van het paard. Voordat ik het doorheb, is er een kwartier voorbij. Ik praat namelijk graag en veel… maar inmiddels ben ik wel lekker ontspannen voordat ik de teugels op maat maak en rustig wegdraaf. Praten ontspant 😉

Liefs,
Lonneke

LEAVE A REPLY